NEDERLANDENE FOR AT REDUCERE ENKELBRUG PLAST PÅ ARBEJDSPLADSEN

Holland planlægger at reducere engangsplastikgenstande i kontorlokalerne betydeligt.Fra 2023 bliver engangskaffekopper forbudt.Og fra 2024 skal kantiner opkræve ekstra for plastikemballage på færdiglavet mad, siger statssekretær Steven van Weyenberg fra miljø i et brev til parlamentet, rapporterer Trouw.

Fra 1. januar 2023 skal kaffekopper på kontoret være vaskbare, eller mindst 75 procent af engangsbeholdningen skal indsamles til genbrug.Ligesom med tallerkener og kopper i cateringbranchen kan kaffekopper på kontoret vaskes og genbruges eller erstattes med genanvendelige alternativer, siger statssekretæren til Folketinget.

Og fra 2024 kommer engangsemballage på færdigretter med et tillæg.Dette ekstra gebyr er unødvendigt, hvis emballagen kan genbruges, eller måltidet er pakket i en beholder, som kunden har medbragt.Det nøjagtige beløb for den ekstra afgift skal stadig fastlægges.
Van Weyenberg forventer, at disse tiltag vil reducere engangsplastik med 40 procent.

Statssekretæren skelner mellem emballage til indtagelse på stedet, såsom kaffekopper til automaten på kontoret og emballage til takeaway og udbringning af måltider eller kaffe på farten.Engangsartikler er forbudt i tilfælde af forbrug på stedet, medmindre kontoret, snackbaren eller butikken sørger for en separat indsamling til genbrug af høj kvalitet.Der skal minimum indsamles 75 procent til genanvendelse, og det vil stige med 5 procent om året til 90 procent i 2026. Ved forbrug undervejs skal sælger tilbyde et genanvendeligt alternativ – enten kopper og opbevaringsæsker, som køber bringer eller et retursystem til genbrug.Her skal der indsamles 75 procent i 2024, stigende til 90 procent i 2027.

Disse tiltag er en del af Hollands implementering af det europæiske direktiv om engangsplastik.Andre foranstaltninger, der er en del af dette direktiv, omfatter et forbud mod plastikbestik, tallerkener og røremaskiner implementeret i juli, pant på små plastikflasker og pant på dåser, der træder i kraft den sidste dag i 2022.

size

Fra:https://www.packagingconnections.com/news/netherlands-reduce-single-use-plastics-workplace.htm


Indlægstid: 15. november 2021